Üzleti tippek

Pályázat a gyermeki jogok miniszteri biztosának posztjára

admin
admin

2004. 08. 11. 00:00

A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium. A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg, eredmény szeptember közepére várható.

A gyermeki jogok miniszteri biztosi posztjára hirdet pályázatot a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM). A pályázat várhatóan szeptember elsején jelenik meg a Belügyi Közlönyben, addig azonban a tárca az interneten, újságokban is közzéteszi a felhívást – közölte Benedek András közigazgatási államtitkár.

A jelentkezőknek még 15 nap áll rendelkezésükre pályázataik beadásához, miután a felhívás megjelent a Belügyi Közlönyben, így legkorábban szeptember közepén hirdethet eredményt a minisztérium. A biztos fő feladata lesz, hogy nyomon kövesse, mennyire tartják be a jogszabályok és intézkedések szintjén Magyarországon az ENSZ gyermekjogi egyezményét. A miniszteri biztosnak konkrét ügyekben intézkedési jogköre nem lesz, azonban szabályozási javaslattal élhet a minisztérium és a társtárcák felé.

A gyermeki jogi biztos intézménye egy kormányrendelet értelmében július elsejével állt fel a minisztériumon belül, amelynek jogi hátterét Somody Bernadette, gyermeki jogi miniszteri megbízott készítette elő.
A pályázatot a biztosi posztra immár másodszor hirdették meg. Mint azt Benedek András elmondta, első alkalommal júliusban írták ki a pályázatot, amelyre hárman jelentkeztek, azonban egyikük sem bizonyult megfelelő jelöltnek.vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

BEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 09: Contributing editor at Vanity Fair, Monica Lewinsky speaks onstage at Day 1 of the Vanity Fair New Establishment Summit 2018 at The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts on October 9, 2018 in Beverly Hills, California.   Matt Winkelmeyer/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.