Üzleti tippek

Információtechnológiai együttműködés Namíbiával

Namíbiai szakemberek képzése kezdődhet a Budapesti Műszaki Egyetemen – mondta Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium(IHM) poilitikai államtitkára, miután kedden Budapesten találkozott Nangolo Mbumba, a namíbiai informatikai és hírközlési miniszterrel.

Csepeli György elmondta, hogy az információs társadalom Magyarországon kiépített technológiája és struktúrája mintául szolgálhat Namíbiának. Hozzátette: az együttműködés másik fő területe a kutatás-fejlesztés. A már kiépített magyarországi projekteket bemutatták az észak-afrikai ország küldöttségének, a nemzeti digitális adattár, a sulinet, a közháló és az e-Magyarország pontok hálózata nagy sikert aratott- tájékoztatott az IHM államtitkára.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az információs társadalom struktúráját jelentő projektek megtervezése és lebonyolítása speciális feladat: nem csak informatikai, hanem műszaki, szociológiai és politikai tudást is igényel. “A namíbiai szakemberek a magyarországi projektekben szerzett tapasztalatokat hasznosíthatják, hazatérve regionális közhálókat vagy tartalomfejlesztést is végre tudnak hajtani”- mondta Csepeli György.
Csepeli György elmondta: a magyar-namíbiai együttműködés részleteit az érintett magyarországi intézmények, a Budapesti Műszaki Egyetem és az Országos Technológiai és Innovációs Hivatal fogják kidolgozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik