Üzleti tippek

Fejlesztési minisztériummá alakulhat az integrációs tárca nélküli miniszteri poszt

admin
admin

2004. 08. 10. 00:00

Fejlesztési minisztériummá alakulhat át az európai integrációs tárca nélküli poszt – mondta Kovács László, az MSZP elnöke, külügyminiszter kedden, miután megbeszélést folytatott Medgyessy Péter miniszterelnökkel a kormányátalakításról Budapesten.

“Ez a tárca nélküli miniszteri poszt megmaradna, de nem az európai integrációval foglalkozna, mert azzal a Külügyminisztérium foglalkozik, hanem inkább a hosszabb távú fejlesztési koncepcióval” – közölte a szocialista politikus újságírókkal. Ez a minisztérium a fejlesztésnek nem a konkrét gyakorlati lépéseivel foglalkozna, hanem inkább a tervezéssel 5-10 éves távlatban, például az EU következő költségvetéséből adódó lehetőségekkel – tette hozzá.

A sportminisztérium és az informatikai tárca feladatainak átszervezésére vonatkozó kérdésre azt mondta: “egy ilyen szervezeti átalakítás (…) nem szükségképpen, de együtt járhat minisztériumok megszűnésével és esetleg új tárcák létrehozásával”. Hozzátette: a lényeg az, hogy a kormány működése ne többe, hanem kevesebbe kerüljön. A megbeszélésen szó volt a külügyminiszteri posztról is, de “erről még korai lenne bármit mondani” – mondta Kovács László.

A pártelnök közölte: a kormányfővel folytatott konzultációja előzetes véleménycsere volt, ugyanilyen megbeszélést folytat Medgyessy Péter Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével. “Az, amiről beszéltünk, azért az nem kisebb korrekciók, ezek nagyobb léptékű átalakítások” – mondta, hozzátéve: ezek nem igénylik, hogy megvárják az MSZP őszi kongresszusát.

A koalíciós partnerek közötti minisztérium-cserékre vonatkozó kérdésre azt mondta: ez egy koncepcionális kérdésekről folytatott megbeszélés volt, konkrétumról, tárcákról, illetve személyekről így még korai beszélni. Miután megérlelődnek a kormányátalakítással kapcsolatos elképzelések, egyeztetésre kerül sor az MSZP elnökségével és frakciójával, valamint az SZDSZ vezető testületeivel – tette hozzá Kovács László.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.