Üzleti tippek

Új autópálya-informatikai rendszert építenek ki az M7-esen

A francia tulajdonú Sagem Magyarország Elektronikai Kft. építheti ki az üzemi célú komplex autópálya-informatikai rendszert az M7-es autópálya 17 és 110,6 kilométer szelvényei között – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A nettó 1,4 milliárd forintos megbízást a társaság hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos közbeszerzési eljáráson nyerte el. Az Állami Autópálya Kezelő Rt. által kiírt tender tartalmazza az üzemi hírközlési rendszer építési munkálatait, az SDH-gerinchálózat, a video, a segélykérő, az APM központi számítástechnikai, a telekommunikációs, a meteorológiai és forgalomszámláló alrendszer, valamint a kapcsolódó létesítmények építőipari és informatikai kiépítését.

A győztes feladata továbbá az üzemi hírközlő rendszer kiviteli terveinek elkészítése, a szükséges szakhatósági és közműengedélyek beszerzése is. A tárgyalásos eljárást az indokolta, hogy az ajánlatkérő által ugyanezen tárgyban korábban lebonyolított nyílt előminősítési eljárás eredménytelen volt, és a felhívásnak, illetőleg a dokumentációnak a közbeszerzés tárgyára vonatkozó feltételei időközben nem változtak meg.

A győztes cégnek 2004. november 30-ig kell elvégeznie a kivitelezést. A kiíró a tenderre a nyertesen kívül meghívta még a hannoveri Alcatel Contracting GmbH-t és a Siemens Rt.-t. A nettó 1,4 milliárd forintos teljes díj tartalmazza az 1,38 milliárd forint egyösszegű fővállalkozási díjat, és a 25 millió forint értékű kábelek vételárát.

A nyertes a beszerzés értékének 10 százalékát meghaladó mértékben alvállalkozóként igénybe kívánja venni a Kapsch TeleCom Kft-t, a Getronics Magyarország Kft-t, a Vill-Korr Bt-t, a Hír-Ker Építőipari Kft-t, az Idom 2000 Konzulens Rt-t, a Sagem SA-t és a francia CS Systems d’Information SA-t is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik