Üzleti tippek

Emelkedett a Széchenyi-kártya hitelkerete

Az év második felében további erőteljes érdeklődés várható a Széchenyi-kártya iránt – nyilatkozta Krisán László, a kártyát forgalmazó cég vezérigazgatója. Ez azzal magyarázható, hogy július elejétől 10 millió forintra emelkedett a kedvező feltételek mellett felvehető hitelösszeg.

A Széchenyi-kártyát forgalmazó KA-VOSZ Rt. adatai szerint a kibocsátás óta 23 800 kártyaigénylést regisztráltak. Ebből 17 500 Széchenyi-kártyát bocsátottak ki, amelyen keresztül 45 milliárd forint hitelt vettek fel a vállalkozások. A hitel visszafizetési aránya jó, mert egy százalék alatt van a nem fizetők aránya.

Krisán László elmondta, hogy a 10 millió forintos kártyakategória belépésével a középvállalkozói körnek is lehetőséget adnak a hitelfelvételre. A 10 millió forintos kártyát az egy éven keresztül 5 millió forintos kártyával rendelkezők igényelhetik, azonban banki mérlegelés alapján ettől a feltételtől el lehet tekinteni.

A vezérigazgató szólt arról, hogy könnyítették a hitelkártya-ügyintézést, a párhuzamos adatszolgáltatást kizárták, és az eddigi tapasztalatok alapján finomították a feltételeket. Július elsejétől a Takarékbank szövetkezeti fiókjaiban is lehet igényelni kártyát, és hamarosan a Volksbank által integrált független takarékszövetkezetekben is intézik a Széchenyi-kártya ügyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik