Üzleti tippek

Kétezer új munkahely lesz másfél éven belül Székesfehérváron

A városban működő vállalkozások hivatalos bejelentése alapján a következő másfél évben kétezer új munkahely lesz Székesfehérváron – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón a város polgármestere.
Csaknem ezeregyszázzal bővíti dolgozóinak létszámát a Denso Magyarország Kft. és több száz szakembert vesz fel a tévégyártását Szombathelyről Székesfehérvárra telepítő Philips Kft. – mondta el Warvasovszky Tihamér. A polgármester hozzátette: további munkahelyeket teremt a Cerbona Rt., az Alba Glas Kft, a Lidl üzletlánc év végére elkészülő logisztikai központja és az IBM helyére települő, számítógép összeszerelést végző Sanmina SCI.

Warvasovszky Tihamér szerint Fejér megye székhelyén már most is kedvezőek a foglalkoztatottsági adatok: a munkanélküliségi mutató júniusban 3,75 százalék volt, ami alig valamivel több mint fele az országos munkanélküliségi rátának. Hozzátette: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a fiatalok, a 45 éven felüliek, és a fogyatékkal élők munkába állásának segítésére. Ennek eredménye, hogy az önkormányzat segítségével néhány hete több tanulásban korlátozott fiatal talált munkahelyet az egyik bevásárló központban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik