Üzleti tippek

Beszállító milliárdos beruházása a Nyíregyházi Ipari Parkban

A Jász-Plasztik Kft. 3 milliárd forintos beruházásba kezd a Nyíregyházi Ipari Parkban – jelentette be Kasza Lajos ügyvezető igazgató pénteken.
A kft. az Electrolux egyik beszállítója, s a beruházás kapcsolódik a svéd cég tervezett üzeméhez, amely ugyanott évi 600 ezer hűtőgépet állít majd elő.

A magyar családi vállalkozás 5,4 hektár területet vásárolt az önkormányzattól az ipari parkban. A szerződést pénteken ünnepélyes keretek között írták alá. Az 1990-ben alakult Jász-Plasztik Kft. ma 900 alkalmazottat foglalkoztat. Az Electrolux mellett olyan világcégeke magyarországi gyárainak műanyag alkatrész-beszállítója, mint a Samsung, a Sony, a Phillips, de már Szlovákiában is van vegyes vállalata.

Már folyik a nyíregyházi beruházás előkészítése, tervezése, a szükséges engedélyek beszerzése után a nyár végén indítják az építést ahhoz, hogy jövő tavasszal már termelni tudjanak. Az első ütemben egy 10 ezer négyzetméteres csarnokot emelnek, 80 dolgozónak adnak munkát. Jövőre újabb fröccsöntő gépek beszerelésével, a raktározás és a logisztikai bázis kibővítésével már 200 alkalmazottat tudnak majd foglalkoztatni.

A Jász-Plasztik a beruházás befejezése után 3 milliárd forintos évi árbevételre számít – jelentette ki Kasza Lajos. A beruházás indításának engedélyezéséhez az önkormányzat soron kívül minden támogatást megad – ígérte Csabai Lászlóné polgármester, aki elégedetten állapította meg, hogy a száz hektáros ipari parkban elsőként letelepült Flextronics után újabb, középméretű magyar cégek jelennek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik