Üzleti tippek

Megszűnik a kedvezményes netezés a Matávnál

Július elsejével a Matáv megszünteti a kedvezményes internet-csomagok árusítását, közölte a társaság kedden.

A Matáv az állami támogatás 2003 végi eltörlése ellenére julius 1-jéig fenntartotta, a július 1. előtti előfizetőknek pedig 2004. december 31-ig változatlan feltételekkel fenntartja 15, 40 és 100 órás (“KezdőNet”, “HaladóNet” és “IntenzívNet”) internet-díjcsomagjait.

A kedvezményes internet-díjcsomagokról szóló 2003 februári megállapodásnak megfelelően a kormány és a szolgáltatók azonos nagyságrendű támogatással járultak hozzá a kedvezményes díjak nyújtásához. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a 15-, 40- és 100 órás csomagokhoz percenként 77 filléres támogatást adott a távközlési szolgáltatóknak minden internetezésre fordított perc után és ezt kellett a szolgáltatóknak hasonló kedvezménnyel kiegészíteniük. Az IHM emellett bevétel arányosan 6,5 százalékos támogatást adott 2003-ban az internet-szolgáltatóknak, hogy létrejöhessen a 25 százalékos árcsökkenés.

Az állami támogatás 2003. december 31-ig élt, a Matáv azóta saját maga finanszírozza a kedvezményes csomagok fenntartását.
Az egyik legnagyobb magyarországi internet szolgáltató, a GTS Datanet illetékese az MTI-nek elmondta, a Matáv döntése nyomán a cég megszünteti azon csomagok értékesítését, amelyek ára tartalmazta a távközlési szolgáltatást is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik