Üzleti tippek

Pályázat internetes üzleti megoldásokra vállalkozóknak

admin
admin

2004. 06. 28. 00:00

A Gazdasági versenyképesség operatív program keretén belül júliustól pályázatot írnak ki internetes üzleti megoldásokra kis- és középvállalkozások számára. Újdonság, hogy a jelentkező cégek pályázataikat konzorciumot alkotva is benyújthatják.

Július 1-jén új uniós informatikai pályázat jelenik meg a Gazdasági versenyképesség operatív programon (GVOP) belül. Az Üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése című pályázat az elektronikus, illetve internetes üzleti megoldásokat támogatja a kis- és középvállalkozások és üzleti partnereik közötti kereskedelmi kapcsolatok bővítése érdekében. A 2004-ben rendelkezésre álló 1,6 milliárd forintos támogatást négy célra lehet igényelni.

Az első az úgynevezett elektronikus piacterek létesítése, amelyek révén a kis- és középvállalkozások (kkv) lehetőséget kapnak a tevékenységükhöz szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások elektronikus úton történő beszerzésére, illetve értékesítésére.

A második cél az elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszerek létrehozása, azaz olyan internetes interaktív megoldások kialakítása, amelyek segítségével a pályázó kkv elektronikusan értékesítheti termékeit, szolgáltatásait, valamint on-line ügyfélszolgálati szolgáltatást nyújthat.

A harmadik témakör a vállalatközi elektronikus üzletviteli rendszerek kialakítása. Az elnyerhető források a hazai kkv-k egymással, illetve a nagyvállalatokkal folytatott elektronikus alapú kereskedelmi tevékenységének fejlesztését, valamint az ehhez szükséges rendszerek beszerzését és bevezetését ösztönzik.

A negyedik, a csatlakozás elektronikus piacterekhez nevet viselő pályázati cél ahhoz nyújt segítséget, hogy a kkv-k termékeiket, szolgáltatásaikat a harmadik fél által fenntartott e-piactéren keresztül értékesíthessék, továbbá lehetőségük legyen a tevékenységükhöz szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások e-piactéren keresztüli beszerzésére.

A pályázaton azok a magyarországi székhelyű, belföldi gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók indulhatnak, amelyeknél a foglalkoztatottak száma nem éri el a 250 főt, éves nettó árbevételük pedig legfeljebb 40 millió, vagy mérlegfőösszegük legfeljebb 27 millió eurónak megfelelő forint. Rajtuk kívül a magyarországi székhelyű kereskedelmi szervezetek és szövetségek, valamint a magyarországi székhelyű kereskedelmi és iparkamarák adhatnak be pályamunkát.

Újdonság, hogy a pályázók konzorciumot alkotva is elnyerhetnek uniós forrásokat. A pályázaton egységesen a projekt elszámolható költségének 50 százaléka, de minimálisan 13 millió, legfeljebb pedig 130 millió forintnyi támogatás igényelhető.

A pályázatokat a felhívás megjelenését követően 2004. december 31-ig folyamatosan lehet benyújtani az IT Információs Társadalom Kht. (IT Kht.) címére (1410 Budapest, Postafiók 114.). A pályázati felhívás június 28-tól tölthető le az Informatikai és Hírközlési Minisztérium ( www.ihm.hu ), a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ( www.gkm.hu ) és az IT Kht. ( www.itkht.hu ) honlapjáról, a pályázati útmutató és a formanyomtatványok szintén ezeken a honlapokon jelennek meg július 15-ig.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.