Üzleti tippek

Összefog a Magyar Turizmus Rt. és a SkyEurope

Galla Gábor, a Magyar Turizmus (MT) Rt. vezérigazgatója és Christian Mandl, a SkyEurope vezérigazgatója csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá. Az egyezség értelmében a két cég egy éven keresztül támogatja egymást, közösen , vásárokon, a légitársaság pedig utazási lehetőséget biztosít az MT-jelennek meg például kiállításokonnek, hogy az partnereivel és külföldi újságírókkal népszerűsíthesse Magyarországot. A szerződés szerint Miss Európa 2003, azaz Laky Zsuzsa fotója díszíti majd a SkyEurope gépeit.

Galla egyébként a fapadosok megjelenésétől évi félmillió új külföldi turistára számít, vagyis olyanokra, akik e nélkül nem jöttek volna Magyarországra. Meglepő módon ez a kör a tehetősebbekhez tartozik, hiszen ők az év első öt hónapjában a hazai 4-5 csillagos szállodák forgalmát a tavalyihoz képest harminc százalékkal bővítették – derült ki a vezérigazgató szavaiból.

Mandl elmondta, hogy a SkyEurope tavaly novemberi indulása óta több mint 150 ezer repülőjegyet értékesített a Magyarországra vagy innen induló járataira. Ennek felét külföldiek vették meg, s Mandl várakozásai szerint ez az arány a későbbiekben is megmarad. A cég idén a budapesti járatokon háromszázezer utassal számol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik