Üzleti tippek

Magyar-jordán turisztikai együttműködés

Turisztikai szándéknyilatkozatot ír alá a magyar és a jordán kormány szerdán – közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter, miután megbeszélést folytatott a jordán parlament elnökével, Abd al-Hadi al-Madzsalival Budapesten.

Jordánia a magyarok kedvelt turisztikai célpontja: az elmúlt rövid időszakban, új turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően, több mint 20 ezer magyar látogatott az országba. A kétoldalú nemzetközi kapcsolatokat ezek a személyes tapasztalatok, kulturális, turisztikai kapcsolatok erősítik meg a gazdasági kapcsolatok mellett – hangsúlyozta a miniszter.

Kiss Péter közölte: a tárgyaláson szó esett a magyar-jordán gazdasági kapcsolatokról, melyeknek jelentős perspektívája van, hiszen Magyarország európai fejlesztési programokat valósít meg, melyekhez Jordánia is kötődik. “Szeretnénk az arab működő tőkét Magyarországon látni ezekben a fejlesztésekben, és átadni a hazai privatizációs és fejlesztési tapasztalatokat Jordániának” – tette hozzá.

Mint mondta, a jordán parlamenti elnökkel egyetértettek abban, hogy Európa és a Közel-Kelet együttműködését szabályozó barcelonai folyamat rendezési javaslata jó kiindulópont a közel-keleti béke megvalósításához. Hangsúlyozta: a közel-keleti helyzet rendeződése Európa biztonságára is hatással van. A miniszter emlékeztetett: Magyarország tavaly tavasz óta vesz részt tagként a barcelonai folyamatban, amelyben Jordánia jelentős szerepet vállal.

Abd al-Hadi al-Madzsali a magyar parlament elnökének meghívására érkezett Magyarországra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik