Üzleti tippek

Budapestre jön a Walt Disney

Magyarországra jön az amerikai Walt Disney médiaóriás internetes részlege. A hollywoodi központú társaság mobil- és online tartalomszolgáltatásra, valamint interaktív televíziózásra fókuszál.

A Walt Disney Internet Group (WDIG) új budapesti irodája, a New Media Service Center a társaság európai és más régiókban lévő partnereit szolgálja majd ki – tájékoztatta a Világgazdaságot Kim Kerscher, a WDIG szóvivője. A fővárosi irodában 30-40 munkatársat alkalmaz majd a cég. A szakembereket már újsághirdetésekben keresi a társaság.

A New Media Office a kreatív anyagok készítése mellett gyártási és operációs feladatokat is ellát majd – részletezte a magyarországi iroda tevékenységét a Walt Disney Internet Group szóvivője. Elmondta azt is, hogy a mobil- és internetes tartalomszolgáltatás mellett az interaktív televíziós megoldások fejlesztésében is szerepet vállal a WDIG új, budapesti részlege.

A tavaly első alkalommal pénzügyileg is eredményes évet zárt Walt Disney Internet Group olyan nagy internetes világmárkák vezetését látja el, mint a kategóriájában piacvezető Disney.com, az egyik legnépszerűbb online sportportál, a márciusban 16,1 millió látogatót vonzott ESPN.com, illetve az első számú moziportál, a Movies.com, valamint az ABCnews.com. A cég számos szélessávú terjesztésre szánt termék létrehozásában és terjesztésében is élenjár: az ABC News On Demand. Ez az előfizetéses video-hírszolgálata például az internet első 24 órás, élő és kizárólag online elérhető hírcsatornája.

Ajánlott videó