Üzleti tippek

Változik a Sulinet Express

admin
admin

2004. 06. 16. 00:00

A 2003 januárjában meghirdetett Sulinet Expressz Program keretében 2003-ban 35 ezer új számítógéppel és 20-25 ezer alkatrészekből összeállított PC-vel gyarapodtak a háztartások, valamint becslések szerint 150 ezer számítógépet újítottak fel.

2004 első negyedévében az előző évi vásárlások értékének ötödével növekedett meg a forgalom. 2004. július l-től kibövúl a jogosultak köre: már nemcsak az oktatásban érintettek, hanem valamennyi, a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó magánszemély igénybe veheti a Sulinet Expressz nyújtotta évente maximum 60 ezer forintos adókedvezményt.

A rászorultsági elv jut érvényre azzal a döntéssel, hogy a 4 millió forint éves bruttó fizetéssel rendelkező személyek a program módosításának hatályba lépése után nem vehetik igénybe az adókedvezményt, a 3,4 és 4 millió forint közötti jövedelemmel renlelkezők pedig csak sávosan cscikkenő mértékben. Az a magánszemély, akinek a jövedelme nem éri el a 3,4 millió forintot, az összevont adóalap adóját csökkentheti az általa a program keretéten vásárolt számítógép, számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított összeg 50 százalékával, mivel a módosítások közé tartozik, hogy a változások hatálybalépését követően a vásárlóknak minden terméknél 50 azázalék önrészt kell vállalniuk.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

3d illustration of city quarter construction with crane over black background

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen

Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.