Üzleti tippek

Telefondíj-támogatás a rászorulóknak

admin

2004. 06. 16. 00:00

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) bruttó ezer forintot átvállal az arra rászoruló vezetékes telefonnal rendelkezők havi számlájából – mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a szerdán megjelent miniszteri rendelet szerint a fogyatékossági támogatásban, a magasabb összegű családi pótlékban, a rendszeres szociális segélyben, az időskorúak járadékában és az alanyi jogon ápolási díjban részesülők augusztus 31-ig nyújthatnak be támogatás iránti kérelmet telefonszolgáltatójukhoz.

A miniszter közölte: a tárca számításai szerint a rendeletnek 200-250 ezer kedvezményezettje lehet, erre a célra a központi költségvetésben 2004-re 1,6 milliárd forintot különítettek el.

A miniszter utalt arra, hogy a már jelenleg is egyetemes szolgáltatást igénybe vevő egyéni előfizetők a kérelemhez szükséges nyomtatványt a telefonszámlához mellékelve kapják meg.

Azok a szociálisan rászorultak, akik jelenleg nem egyetemes szolgáltatásra fizetnek elő, akkor kérvényezhetik a kedvezményt, ha átváltanak egy egyetemes díjcsomagra. A kedvezmény első alkalommal az októberi telefonszámlán jelenik meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.