Üzleti tippek

Draskovics: a vereség nem hat a pénzpiacokra

Draskovics Tibor pénzügyminiszter várakozása szerint a szocialistáknak az európai parlamenti választásokon elszenvedett veresége nem lesz semmilyen befolyással a magyar pénzpiacokra

“A gazdaság jó irányba halad, és a kormány teszi a dolgát. Nem látom be, hogy a szavazás bármilyen hatással lenne a piacokra” – jelentette ki Draskovics Tibor a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva az eredmények közzététele után az MSZP székházában. A Fidesz a szavazást a szocialisták gazdaságpolitikájával kapcsolatos népszavazásnak tekintette, és elemzők a választás előtt úgy vélték, hogy egy Fidesz-győzelem aláaknázhatja gazdasági reformokra irányuló szocialista szándékot egy olyan időszakban, amikor Magyarország jelentős költségvetési és folyó fizetési mérleghiánnyal küszködik.

Medgyessy Péter miniszterelnök ugyanakkor kijelentette, hogy a választási eredmény megerősítette a szükséges reformok véghezvitelére irányuló eltökéltségét. “Megerősítést nyertem elkötelezettségemben, hogy folytatni fogjuk a reformokat” – jelentette ki a kormányfő. Befektetők növekvő aggodalmuknak adtak hangok a magyar gazdaság eredményei miatt, miután a múlt héten a vártnál rosszabb gazdasági adatokat hoztak nyilvánosságra, és véleményük szerint az idei év második fél éve nehezebb lesz, főként az általános kamatlábak növekedésével számolnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik