Üzleti tippek

Több százmilliós viharkárok

admin

2004. 06. 11. 00:00

Az AEGON Magyarország Biztosító Rt.-hez 1.400, az Allianz Hungária Biztosító Rt.-hez pedig 2.000 bejelentés érkezett a viharkárokkal kapcsolatban csütörtök délelőtt.

Az AEGON Magyarország a bejelentések alapján a károk értékét 200 millió forintra becsüli, míg az Allianz Hungária úgy véli, ez az összeg több száz millió lesz.

Az AEGON Magyarországnak a legtöbben üvegkárokat jelentettek, de gyakoriak a tetőkárok, a kéményledőlések, a vakolat-károsodások, az ereszcsatornák kárai és farádőlések miatt az épületekben, kocsikban keletkezett károk is.

Az AEGON Magyarország helyi és az ország egyéb területeiről átcsoportosított kárszakértői azonnal elkezdték a károk felmérését.

Az Allianz Hungáriához a viharok nyomán eddig érkezett több mint 2.000 kárbejelentés a kocsira dőlt villanypóznától a ház elektromos berendezéseiben a villámcsapás okozta károkig terjed, de a leggyakoribb a lakások és épületek esetében főként a tetőszerkezetek károsodása, valamint pincék, garázsok elöntése. A gépjárművekben a diótól tyúktojásig terjedő nagyságú jégdarabok okozta karosszériasérülések a leggyakoribbak.

Az Allianz Hungária, hasonlóan az AEGON Magyarországhoz, a különösen érintett területeken kárszakértőinek átcsoportosításával és hétvégi munkával gyorsítja a kárfelméréseket, illetve Miskolcon és környékén meghosszabbított nyitva tartással fogadja a kárbejelentéseket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.