Üzleti tippek

Több százmilliós viharkárok

Az AEGON Magyarország Biztosító Rt.-hez 1.400, az Allianz Hungária Biztosító Rt.-hez pedig 2.000 bejelentés érkezett a viharkárokkal kapcsolatban csütörtök délelőtt.

Az AEGON Magyarország a bejelentések alapján a károk értékét 200 millió forintra becsüli, míg az Allianz Hungária úgy véli, ez az összeg több száz millió lesz.

Az AEGON Magyarországnak a legtöbben üvegkárokat jelentettek, de gyakoriak a tetőkárok, a kéményledőlések, a vakolat-károsodások, az ereszcsatornák kárai és farádőlések miatt az épületekben, kocsikban keletkezett károk is.

Az AEGON Magyarország helyi és az ország egyéb területeiről átcsoportosított kárszakértői azonnal elkezdték a károk felmérését.

Az Allianz Hungáriához a viharok nyomán eddig érkezett több mint 2.000 kárbejelentés a kocsira dőlt villanypóznától a ház elektromos berendezéseiben a villámcsapás okozta károkig terjed, de a leggyakoribb a lakások és épületek esetében főként a tetőszerkezetek károsodása, valamint pincék, garázsok elöntése. A gépjárművekben a diótól tyúktojásig terjedő nagyságú jégdarabok okozta karosszériasérülések a leggyakoribbak.

Az Allianz Hungária, hasonlóan az AEGON Magyarországhoz, a különösen érintett területeken kárszakértőinek átcsoportosításával és hétvégi munkával gyorsítja a kárfelméréseket, illetve Miskolcon és környékén meghosszabbított nyitva tartással fogadja a kárbejelentéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik