Üzleti tippek

Mobilról is befizethető a villanyszámla

A T-Mobile, a Pannon GSM, a Budapest Bank és a Budapesti Elektromos Művek együttműködése révén a két mobilszolgáltató, illetve a pénzintézet ügyfelei mobiltelefonon is kifizethetik az áramszámlájukat – jelentették be az érintett cégek képviselői csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Elhangzott: ahhoz, hogy ezt igénybe vehessék a felhasználók, be kell menniük az illetékes mobilszolgáltató ügyfélszolgálatára, ahol kitöltik az ezzel kapcsolatos papírokat, illetve egy új SIM-kártyát kapnak.

A
rendszer ezek után képes a hozzá csatlakozó közműszolgáltatók adatai alapján a fizetési értesítéseket az ügyfelek részére titkosított sms formájában kiküldeni, majd az ügyfelek részéről beérkező reakciók alapján a fizetési tranzakciókat a rendszerhez csatlakozó bankok segítségével lebonyolítani.

A
szolgáltatás további előnye, hogy a fizetési folyamatot a fogyasztók kontrollálhatják, azaz megadhatják, hogy azonnal fizetnek, vagy a közműszolgáltató által megadott fizetési határidőre, illetve, hogy melyik mobil banki fizetőeszközével kívánják az esedékes díjat rendezni.
Ez azonban csak azokra a vállalati és magán ügyfelekre érvényes, akik a Budapest Banknál vezetik folyószámlájukat. A számlafizetés a Cellum Rt. technológiáján alapul, a mobilfizetési rendszert a Mobile Payment Prowider Rt. működteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik