Üzleti tippek

Jó ingatlanpiaci kilátások

A cseh, a magyar és a lengyel piac nyújtja a legjobban kihasználható lehetőségeket a kereskedelmi ingatlanoknál a közép- és kelet-európai országokban – derül ki Világgazdaság cikke szerint a Cushman & Wakefield Healey & Baker nemzetközi ingatlan-tanácsadó most közzétett felméréséből. A szakértők szerint mindhárom ország további erősödésre számíthat, pozícióikat nem fenyegeti veszély a térség más országai felől.Tavaly az üzlethelyiségek bérleti díja növekedett a leggyorsabban az ingatlanpiac öszszes részterülete közül.
Telítetlennek s ezért kiváló terepnek nevezte a szakértők zöme a román, a horvát, a bolgár és a török piacot. Az alacsony bérköltségek és a folyamatosan javuló üzleti környezet mind több gyártó vállalatot késztet arra, hogy áttelepítse egységét ezekbe az országokba.
Erősödhet régiónk helyzete az irodapiacon, mivel mind több nagy nyugat-európai és amerikai vállalat helyezi át üzleti szolgáltatóközpontját vagy call centerét ezekbe az országokba.
Befektetési szempontból főleg a vezető három országot tekintik továbbra is a legígéretesebbnek. Rövid távon azonban még inkább csökkennek a hozamok, ami keletebbre viheti a tőkét. A cikk szerint a német alapok vezető szerepét semmi sem fenyegeti, bár a helyi befektetők pozíciója megerősödik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik