Üzleti tippek

A balatoni vállalkozók a tavalyi forgalomért imádkoznak

A vállalkozók szerint már az is siker lenne, ha legalább annyi turista érkezne, mint tavaly. A kevesebb német turistát nem tudják ellensúlyozni az idelátogató hollandok és dánok.

A
mostani szezonban az előzetes foglalások, illetve érdeklődés alapján nem számíthatunk a tavalyinál számottevően több vendégre – mondta Csákvári Árpád, a az északi parti szervezett turizmus vezető cége, a Balatontourist vezérigazgatója. Ennél némiképp pesszimistább véleményt fogalmazott meg Halmos Gábor, a déli parton hasonló piaci pozícióban lévő Siotour vezérigazgatója, szerinte ha tíz százalékon belül tudják tartani a forgalom csökkenését, az már jó eredménynek számítana.

A
kilátásokat mindkét vezető a német piac pangásával hozza összefüggésbe: a korábbi évekhez képest jelentősen, mintegy felére esett a német látogatók száma. Nőtt ugyan a holland és – elsősorban az északi parton – a dán vendégek száma, de ez nem tudja ellensúlyozni a németek elmaradását. Mindkét társaságnál csak korrigálták áraikat, lényegében nem éltek említésre méltó emeléssel, a növekedés három-öt százalékot tesz ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik