Üzleti tippek

Már online is köthető casco biztosítás

Mostantól az interneten is lehet casco biztosítás. A biztositas.hu-n néhány alapvető információ megadását követően ár és szolgáltatás összehasonlítást találhatunk öt biztosító: az Allianz, az Aegon, az Uniqa, a Generali és az Európa Biztosító Rt. összesen mintegy hét casco termékéről. A hét termék között a biztosítók normál cascói (biztosítónként 1-1) mellett az Öreg autó casco is szerepel (2 biztosító 1-1 termék).

A casco esetében legalább annyi szempont befolyásolja a díjak alakulását, mint a kötelező biztosításnál. A gépjármű, a szerződő, a lakhely, felhasználás módja, cég vagy magánszemély ugyanúgy befolyásolja a díjakat, mint a kötelezőnél, de a casco esetében ehhez jönnek még a specifikus kérdések, mint például az önrész, a finanszírozási önerő vagy a lehetséges vezetők köre.

A biztositas.hu arra figyelmeztet, hogy bár az ár fontos tényező, casco biztosítást mégsem szabad kizárólag csak az ár alapján választani. Az egyes biztosítók termékei, szolgáltatásai között ugyanis jelentős eltérések lehetnek. Fontos különbség az is, hogy kár esetén a Casco biztosítás – a kötelezővel ellentétben- az ügyfélnek magának fizet kártérítést, így esetenként az ügyfél a saját bőrén tapasztalhatja meg azt, ha a biztosítás megkötéskor csak az árra figyelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik