Üzleti tippek

Éjfélig még postázhatják az adóbevallásukat a vállalkozások

Ma éjfélig kell a vállalkozásoknak a társasági adó és osztalékadó bevallást benyújtaniuk az adóhatósághoz. Azoknak, akik az idén léptek be az eva-körbe legkésőbb ma kell utoljára a tavalyi tételes elszámolások után adózni.

Mivel a társasági adóbevallás és -befizetés határnapja május utolsó napja ünnepnap volt ma éjfélig a cégek még postára adhatják bevallásaikat. A 18 százalékos bevételalapú társasági adó mellett ma küldhetik el az APEH-nek bevallásaikat a kettős könyvelését alkalmazó evás cégek, és minden vállalkozásnak legkésőbb éjfélig van lehetősége az iparűzési adó befizetésére a helyi önkormányzatoknál.

A kormányzati nyilatkozatok szerint várhatóan csökkenő társasági adó befizetése elektronikus úton is történhet, igaz egyelőre csak a 3000 legnagyobb adózó mellőzheti a papírmunkát. Az ígéretek szerint azonban az elektronikus aláírást jövőre már nagyobb vállalkozói kör használhatja adóügyekben.

A mai határidő nem érinti azokat a magyarországi cégeket, amelyek külföldi anyavállalataikhoz igazították üzleti évüket. Ezeknek a saját üzleti évük utolsó napjától számított 150 napon belül kell társasági adóbevallást készíteniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik