Üzleti tippek

Golfpálya és termálfürdő épül Bábolnán

Tízmilliárd forint értékű idegenforgalmi projekt valósulhat meg azzal, hogy a Bábolna Rt. apportál egy 46 hektáros földterületet a társaság és a város tulajdonában lévő Bábolna Gyógyfürdő Ingatlanfejlesztő, Beruházó Kft.-be. 

Horváthné Kovács Klára polgármester elmondta: a 70-es években olaj után kutatva találtak rá a társaság földterületén a 38 Celsius-fokos termálvizet és az 52 Celsius-fokos gyógyvizet adó kútra. Eddig azért nem hasznosították, mert nem illet a mezőgazdasági cég profiljába. A társaság új vezetése nyitottan fogadta az önkormányzat hasznosítási törekvéseit, és biztos banki háttérrel rendelkező, de önmagát egyelőre megnevezni nem kívánó befektetőt is találtak a projekt megvalósítására.

Az elképzelések szerint az önkormányzat 20 hektáros földjével kiegészített területen kialakítandó üdülőparkban felépül egy 200-250 szobás termál szálloda, egy öt hektáros városi strand, apartman és üdülőházak, valamint egy nemzetközi színvonalú golfpálya. Az első létesítmények átadására 2006 tavaszán kerül sor, a beruházás révén 300-350 új munkahely jön létre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik