Üzleti tippek

Újabb fapados autókölcsönző a piacon

admin
admin

2004. 05. 27. 00:00

Alacsony árral, magánszemélyek, valamint kis- és közepes vállakozások számára “fapados” autókölcsönzést vezetett be május közepén a Porsche Bank tulajdonában álló Eurent Autókölcsönző Kft. – jelentette be Haraszti Géza, az EUrent Autókölcsönző Kft. ügyvezető igazgatója csütörtöki sajtótájékoztóján.

Az alig két hete, 10 gépkocsival indított “PennyCar” szolgáltatás máris 70-90 százalékos kihasználtsággal működik, s a tervek szerint 2005 közepéig 50-re növelik a PennyCar gépkocsik számát. Az EUrent Kft. az olcsó, napi 7 eurós árú, “fapados” gépjárműkölcsönzést kiegészítő üzletágnak tekinti s Europcar nemzetközi autókölcsönző cég franchise partnereként vezette be – mondta Haraszti Géza.

Az EUrent Autókölcsönző Kft. tavaly 1,5 milliárd forint forgalmat bonyolított, a “fapados” kölcsönzéstől várható árbevétel ennek töredékét, évi néhány 10 millió forintos forgalomnövekedést eredményezhet. A tíz éve alapított EUrent Autókölcsönző Kft. a 10,5 milliárd forintos autókölcsönzési piac 15 százalékát tudhatja magáénak. 2003-ban 650 gépkocsit kölcsönöztek ki, míg a piac második helyezettje, a Herz 570 darabot, az Avis, a Budget és a National egyenként 200-300 darabot. Az országban egyébként mintegy 10 ezer olyan cég működik, amely jogosult autókölcsönzésre, közülük 150-200 atív piaci résztvevő.

A magyarországi autókölcsönzési piac lényegesen elmarad a nyugat-európaitól: Angliában például hétszer annyi gépkocsit kölcsönöznek évente, mint nálunk. Ennek oka a gazdasági, életszínvonalbeli és kulturális különbségek mellett abban is keresendő, hogy Angliában a cégek visszaigényelhetik az autó forgalmi adóját, így az alacsonyabb költségek a bérleti díjak alacsonyabb szintjét eredményezi – mondta Haraszti Géza.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.