Üzleti tippek

ITDH-képviseletek Oroszországban

Fontos, hogy magyar és orosz részről kihasználjuk az egymás országában kínálkozó üzleti lehetőségeket – hangoztatta a keleti piacok fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett magyar-csuvas gazdasági fórumon. Gilyán György államtitkár szerint immár az orosz fél is úgy vélekedik: a magyar EU-tagság kedvezőbb feltételeket biztosít a gazdasági kapcsolatok bővítéséhez.

A magyar-orosz kereskedelmi forgalom volumene tavaly 35 százalékkal bővült, míg az idei első három hónap további 30 százalékos növekedést jelez. Magyarország arra számít, hogy tapasztalataival aktívan részt tud venni az EU keleti vonatkozású kereskedelempolitikájának alakításában.
Az orosz piacon és a FÁK-térségben kínálkozó üzleti lehetőségek feltárására és kihasználására, külpiaci hálózatának bővítésére készül az ITDH – tájékoztatta a megjelent üzletembereket a szervezet megbízott vezérigazgatója. Spányik Péter közölte: hamarosan megnyílik az ITDH jekatyerinburgi képviseleti irodája, amelyet még az idén alképviseletek megnyitása követ Rosztovban, Ufában, Kazanyban és Kemerevóban. (BGy)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik