Üzleti tippek

Uniós pályázatok – hazánk első

A miniszterelnök szerint életünk természetes része lesz, hogy jó elképzelésekkel lehetőség van európai forrásokat elnyerni

A következő évek az építkezésről, a fejlesztésről szólnak, és jó modellt jelentenek azoknak az országoknak, amelyek az európai uniós forrásokat sikeresen fel tudták használni – hangsúlyozta Medgyessy Péter csütörtökön a Parlamentben, amikor átadta a támogató leveleket az európai uniós pályázatok első nyerteseinek. A miniszterelnök kiemelte: életünk természetes része lesz, hogy lehetőség van európai forrásokat elnyerni jó elképzelésekkel.

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter emlékeztetett: Magyarország a csatlakozó országok közül elsőként él az unió nyújtotta támogatási lehetőséggel. A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretében a kis- és középvállalkozásoknak kiírt pályázatokon nyertes 12 vállalkozás vette át ünnepélyesen a támogató levelet.

Az átadáson jelen volt Jürgen Köppen, az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője, és Baráth Etele a Nemzeti Fejlesztési Hivatalt felügyelő politikai államtitkár.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) összköltségvetése 2004-2006. között mintegy 155 milliárd forint. Ebből 110 milliárd forint az Európai Unió strukturális alapjából érkezik, 45 milliárd forint pedig a magyar hozzájárulás. A program a tervek szerint mintegy 135 milliárd forint értékű magánforrást mozgat meg.
Nincs tolongás az uniós pályázatokért

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik