Üzleti tippek

Uniós közbeszerzést segítő szemináriumot szervez az ITDH

Az uniós közbeszerzési eljárást és a tenderadatbázisokat bemutató szemináriumot tart holnap a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) Európai Információs Központja (EIC).

A szemináriumon Hubai Ágnes EU-szakjogász tart előadást a közbeszerzésekre vonatkozó jogszabályok alkalmazásáról, az értékhatárok és a beszerzési eljárások részleteiről. Ezt követően Sándor Ildikó, az ITDH Nógrád megyei képviseletének vezetője mutatja be a kis- és középvállalkozók eligazítását segítő TED (Tenders Electronic Daily) és SIMAP adatbázisokat. A szeminárium – amely része az EIC által szervezett Európa Üzleti Klub rendezvénysorozatnak – konzultációval zárul.

Az EIC feladata folyamatosan informálni az érdeklődőket az európai uniós jogszabályokról, illetve azok változásairól, a jogszabályok alkalmazásáról. A központ figyelemmel kíséri a Magyarország számára is nyitott pályázatokat, támogatási lehetőségeket, s erről tájékoztatja a vállalkozókat. A szervezet közvetlen kapcsolatot tart fenn az EU-val. A nemzetközi hálózatnak jelenleg 280 információs központja van. Magyarországon Budapesten, Salgótarjánban, Szolnokon, Pécsen, Szegeden, Szekszárdon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen és Székesfehérváron működik információs központ. Tavaly az Euro Info Központ 23 saját szervezésű rendezvényt bonyolított le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik