Üzleti tippek

Egy hónapig tart a Balaton Fesztivál

Ma már a nemzetközi utazási irodák programajánlatában is szerepel a májusi keszthelyi Balaton Fesztivál – mondta az MTI-nek Cséby Géza főszervező, a Goldmark Károly Művelődési Központ és Szabadtéri Színház igazgatója.

1993-ban az idegenforgalmi szezon meghosszabbítása érdekében indították útjára a rendezvénysorozatot, amely híven Keszthely évszázados kulturális hagyományaihoz, elsősorban igényességével, magas színvonalú komolyzenei kínálatával, képzőművészeti tárlataival tűnik ki. A palettáról azonban nem hiányoznak az oldottabb műfajok, például az utcaszínházi produkciók, folklórbemutatók és más szabadtéri előadások sem.

A program május 16-án, vasárnap ünnepélyes nyitókoncerttel kezdődik a Balatoni Kongresszusi Központ színháztermében, ahol többek között Bartók, Beethoven, Schubert művei hangzanak el.
Május 18. és 20. között zajlik az “utcaművészeti” találkozó. Kiemelkedő eseménynek ígérkezik a Győri Balett vendégjátéka május 24-én, valamint a népszerű áriákból összeállított operagála május 25-én – ismertette Cséby Géza.

A művészeti rendezvényeket sportversenyek és más szabadidős szórakoztató programok kísérik a közel egy hónapos Balaton Fesztiválon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik