Üzleti tippek

Két hét múlva tárgyal az Európai Bizottság az eváról

admin
admin

2004. 05. 07. 00:00

Az eva-kérdést május 21-ei ülésén tárgyalja az unió áfa-bizottsága. Mint Fritz Bolkestein, EU belső piaci biztos szóvivője, Jonathan Todd jelezte, addig a magyaroknak közölniük kell, milyen módon kívánják módosítani a rendszert.

Ha nem változtatnak rajta, akkor a bizottság minden valószínűség szerint azt fogja megállapítani, hogy az eva nem áll összhangban a közösségi joggal, és eljárást kezdeményez. Végső döntés persze ez esetben sem várható egyhamar, hiszen egy ilyen eljárás akár évekig is elhúzódhat, főleg ha az Európai Bíróság elé kerül. Todd szavai szerint egyébként az eva elvével nincs baja a bizottságnak; ami aggályokat vet fel, az az áfabefizetések kérdése. Megjegyezte, hogy van lehetőség például a kisvállalkozások kivételére az áfakörból, ám elismerte, egy ilyen megoldásnak ugyanúgy vannak hátrányai is, mint előnyei. – Az eva sikeres adónem, ezért nem tervezzük a megszüntetését; folynak a tárgyalások arról, hogy miként illeszthető ez az adófajta az európai uniós szabályozáshoz – mondta Király László György, az APEH elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.