Üzleti tippek

Fapados repül a Balatonra?

A Balaton West Airport bérbeadásáról írtak alá szerződést a repülőteret jelenleg üzemeltető Zalavár-Sármellék Airport Kft. tulajdonosai, a két helyi önkormányzat és a Danubius Hotels Rt. képviselői a hét elején Írországban egy meg nem nevezett ír céggel. Két hét múlva elárulják, mely ír cégről van szó.

A sármelléki polgármester, Szabó Vendel az Magyar Távirati Irodát arról tájékoztatta, hogy a meg nem nevezett ír céggel bérleti szerződést kötöttek, amelynek értelmében november 1-től az ír társaság átveszi a Balaton melléki repülőtér üzemeltetését, de a szerződés csak akkor lép hatályba, ha addig az megalakul az a befektetői konzorcium, amely a repülőtér fejlesztésére kötelezettséget vállal.

A részletekről várhatóan egy hét múlva tájékoztatják a nyilvánosságot, mondta a polgármester, hozzátéve, hogy nem kívánja kommentálni a magyar sajtóban megjelent híreket.

A Balaton West Airport a múlt évi kormánydöntés alapján 670 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap a központi költségvetésből az idén, és ezt fejlesztésekre kell fordítani. Az MTI-Econews korábbi információ szerint ebből a futópálya fényeit és a légiirányítási rendszer korszerűsítését kívánják finanszírozni. Ugyanakkor a friss tőkejuttatás módjáról még nincs információ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik