Üzleti tippek

Együttműködés az APEH és a pénzügyőrök közt

admin
admin

2004. 05. 03. 00:00

Az EU-csatlakozáshoz kapcsolódó jogszabályváltozásokból adódó közös feladatok hatékony végrehajtása érdekében együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) hétfőn Budapesten.

Király László György, az APEH elnöke sajtótájékoztatón elmondta: az együttműködés célja a vám- és adóbevételek hatékony beszedésének biztosítása, a két intézmény hatáskörébe utalt feladatok végrehajtásának kölcsönös segítése, a szolgáltatások bővítése.

Ennek keretében a két adóhatóság közös ügyfélszolgálati irodát működtet a Vám- és Pénzügyőrség számlavezető parancsnokságának székházában. Itt az érintettek a vámeljárás és a jövedéki törvény előírásainak megfelelő engedélyek kiadásához mindkét szervezettől beszerezhetik a szükséges okmányokat, leadhatják nyilatkozataikat.

Nagy János országos vámparancsnok elmondta: kiemelt terület a két hatóság együttműködésében az információcsere és az adatszolgáltatás, továbbá a közösen végzett ellenőrzések.

Utalt arra, hogy május 1-től a nem EU-tagállamból származó áfa-alanyok önadózás keretében állapítják meg az import utáni áfát, melyet az állami adóhatóság ellenőriz.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.