Üzleti tippek

Két-három évig is eltarthat a magyar fuvarozók európai integrációja

Két-három évig is eltarthat az integráció folyamata – véli a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője, aki azért lát üzleti lehetőséget az uniós csatlakozásban.

A magyar fuvarozóknak nem technikai állományukon, hanem szakmai felkészültségükön kell javítaniuk, ha érvényesülni akarnak az unióban – mondta de Sorgo Tibor, az egyesület ügyvezető elnöke.

– Az Európai Unióban egyes országokban a közúti fuvarozók 90 százaléka egy-két autót üzemeltet csak. Más országokban pedig a nagyüzemi méret a jellemző, és mégis mind a két ország fuvarozói teljes jogú tagként és sikeresen működnek az unióban. Tehát nem arról van szó, hogy valakinek egy vagy ezer autója van, hanem arról, hogy az, aki üzemelteti, tudja-e, hogy mit kell csinálnia, hogyan kell csinálnia, hogyan szabad csinálnia. Ez mindennek az alapja – közölte az elnök.

Az uniós piac megnyílásával Magyarország sokat nyerhet, de csak a megfelelő mentalitással és tudással – folytatta de Sorgo Tibor. Mint mondta: különösen a gyakorlatiasság hiánya, a meglévő ismeretek fel nem használása azok a jellemzők, melyeken változtatni kellene. A május elsejével megkezdődő integrációs folyamat várhatóan két-három évig is eltart majd. A nemzetek közötti fuvarozás és a külföldiek munkavállalásának újraszabályozása ugyanis ennyi időt vesz majd igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik