Üzleti tippek

Két-három évig is eltarthat a magyar fuvarozók európai integrációja

admin

2004. 04. 30. 00:00

Két-három évig is eltarthat az integráció folyamata – véli a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének vezetője, aki azért lát üzleti lehetőséget az uniós csatlakozásban.

A magyar fuvarozóknak nem technikai állományukon, hanem szakmai felkészültségükön kell javítaniuk, ha érvényesülni akarnak az unióban – mondta de Sorgo Tibor, az egyesület ügyvezető elnöke.

– Az Európai Unióban egyes országokban a közúti fuvarozók 90 százaléka egy-két autót üzemeltet csak. Más országokban pedig a nagyüzemi méret a jellemző, és mégis mind a két ország fuvarozói teljes jogú tagként és sikeresen működnek az unióban. Tehát nem arról van szó, hogy valakinek egy vagy ezer autója van, hanem arról, hogy az, aki üzemelteti, tudja-e, hogy mit kell csinálnia, hogyan kell csinálnia, hogyan szabad csinálnia. Ez mindennek az alapja – közölte az elnök.

Az uniós piac megnyílásával Magyarország sokat nyerhet, de csak a megfelelő mentalitással és tudással – folytatta de Sorgo Tibor. Mint mondta: különösen a gyakorlatiasság hiánya, a meglévő ismeretek fel nem használása azok a jellemzők, melyeken változtatni kellene. A május elsejével megkezdődő integrációs folyamat várhatóan két-három évig is eltart majd. A nemzetek közötti fuvarozás és a külföldiek munkavállalásának újraszabályozása ugyanis ennyi időt vesz majd igénybe.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.