Üzleti tippek

Belföldi turizmus: a wellness előretör

Ha külföld, Horvátország és Görögország, ha belföld, wellness és tópart – a magyar turisták legkedveltebb célpontjai nem változtak. Az utazási irodások szerint csak az az újdonság, hogy egyre többen keresnek a nyári főszezonra is belföldi és minőségi külföldi utakat.


A belföldi utaztatással is foglalkozó irodák mindegyike megemlítette, hogy egyre többen keresnek belföldi utakat. Sokan keresik a wellnesslehetőségeket, és továbbra is népszerűek a balatoni szállások. Igaz, sokan keresnek más hazai tavakat is, és népszerűsödnek a kastélyszállodák.

Egyre több iroda kínál utazási hitelt, ugyanakkor kevés utazó ismeri ezt a lehetőséget. A Tensi már bevezette, a Neckermann nyáron vezeti be, az OTP Travel évek óta kínálja, ám a tavalyi több mint ötvenezer utasuk közül kevesebb, mint százan használták ki ezt a lehetőséget. Az IBUSZ az idei utazás kiállításon jelentette be, hogy a Credigen bankkal közösen kínál utazási hitelt, s Gál Pál Zoltán, az iroda vezérigazgatója szerint az első tapasztalatok igazolják a várakozásokat. Információink szerint a lanyha kereslet oka az, hogy a partner pénzintézetek nem adnak jutalékot, így az utazási irodai alkalmazottak nem érdekeltek a számukra többletmunkát okozó hitelügyintézésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik