Üzleti tippek

Uniós pályázatok

EU-pénzek itthon
Cikksorozatunk első részében összefoglaljuk az intézményes támogatások legfontosabb pénzügyi alapjait, és jellemzőiket. A következő számokban végigkövetjük a támogatások elosztásának programozási folyamatát, majd végigvesszük a Nemzeti Fejlesztési Terv egyes Operatív Programjait, amiből kiderül, hogy mire, miért, hogyan, és mely szervezetek részére juttat intézményes pénzügyi támogatást az uniós, illetve a hazai rendszer.

Pályázatok – fókuszban az informatika és a digitális tartalomfejlesztés
Két uniós forrásból is támogatáshoz juthatnak azok a vállalkozások, amelyek az informatika és digitális tartalmak előállításához szeretnének forrásokat szerezni. A pályázatokat érdemes minél hamarabb elkészíteni, mert a határidő véges, a rendelkezésre álló összegről nem is beszélve.

Uniós pályázat K+F-hez
Nagyon sokféle uniós támogatás létezik, így nem könnyű azokat folyamatosan nyomon követni. Most induló sorozatunkban egy-egy konkrét meghirdetett pályázatot mutatunk be: ezúttal egy kutatás-fejlesztést érintő pályázat részleteit ismertetjük.

EU közbeszerzés: új piacok
Hazai vállalkozások is sikerrel indulhatnak az uniós tagállamok közbeszerzési tenderein és akár több évre szóló folyamatos megrendelésre szóló szerződéseket nyerhetnek el.

Uniós támogatások és az áfa
Uniós támogatásból adók általában nem finanszírozhatók, ám ahhoz, hogy ez a gyakorlatban is így legyen, több feltételnek is meg kell felelni.

Az EU pályázatok rendszere, pályázati lehetőségek a kis- és középvállalatok számára – Gyakorlati áttekintés: Bodó Balázs
A sikeres uniós pályázat titka című szemináriumon elhangzott előadás (1,33 MB, Zip file)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik