Üzleti tippek

Ágazatspecifikus tudnivalók

admin

2004. 04. 21. 00:00

EU felkészítés: kiskereskedelem
A szakmaspecifikus uniós ismeretek minél szélesebb körű elterjesztése érdekében az Üzlet&Siker magazin együttműködve a GKM Kis- és Középvállalkozások Inegrációs Felkészítését Koordináló Főosztályával 2004-ben olyan cikksorozatot jelentet meg, amely a kistérségi felkészítő program szakértőinek, előadóinak közreműködésével összefoglalja az egyes ágazatokra vonatkozó legfontosabb EU szabályokat , valamint bemutatja a leggyakrabban elhangzó kérdéseket és az azokra adott válaszokat.

Készüljünk az EU-ra – építőipar
A hazainál termelési értékben számítva kétszázszor nagyobb építőipari piac kerül elérhető közelségbe az európai uniós csatlakozás következtében a magyar építőipari vállalkozások számára.

Az utolsó békeév a beszállítói piacon
Az erősebb versenyen kívül alapvető változást az EU-csatlakozás nem hoz a hazai beszállítóknak, ám a részletek okozhatnak kellemetlen meglepetést a felkészületlen cégeknek.

EU-felkészítés: munkavédelem
A gépek mellett dolgozók biztonsága korábban nem sokat számított, ma viszont szigorú előírások vonatkoznak rá. Oláh János, a TÜV Rheinland InterCert Kft. gépvizsgálati szakértője írásában az ezzel kapcsolatos uniós és hazai szabályokat részletezi.

EU-felkészítés: fogyasztóvédelem a vállalkozókért
Az uniós csatlakozást követően a fogyasztóvédelem még kiemeltebb szerepet kap nálunk. A termékek gyártóinak, forgalmazóinak májustól minden ezzel kapcsolatos uniós előírást be kell tartani.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.