Üzleti tippek

Másfélszeresére nőtt a fagyipiac

admin
admin

2004. 04. 09. 00:00

A magyarországi jégkrém- és fagylaltpiac a múlt évben a GfK Hungária piackutató cég adatai szerint mintegy 1,5-szeresére növekedett.
Míg 2002-ben a magyar lakosság összesen 27,5 milliárd forintot költött a jeges finomságokra, addig tavaly ez az összeg már 40 milliárd forint körül mozgott.

A magyar jégkrém- és fagylaltpiac termelése tavaly elérte az 52,5 millió litert, ebből a nagyobb csomagolási egységekben kapható úgynevezett otthoni jégkrémek aránya mintegy 75 százalékot tett ki. A fennmaradó hányad gombócos fagylalt és pálcikás jégkrém. Az ipari jégkrémek piacát továbbra is az Unilever Magyarország vezeti Algida márkájával, 32 százalékos értékbeni részesedéssel.

Az Unilevernél nem kívántak nyilatkozni arról, hogy a jégkrém üzletág mekkora arányt tesz ki az Unilever Magyarország Kft. árbevételén belül. Azt sem hozták nyilvánosságra, hogy tavaly mennyit fejlődött a jégkrém üzletág a korábbi évhez viszonyítva. Közölték ugyanakkor, hogy az Unilever magyarországi árbevétele 2002-ben 84 milliárd, míg a múlt évben 77 milliárd forint volt. A csökkenést a cégnél azzal magyarázták, hogy eladták a professzionális ipari margarin és sütőzsiradék üzletágukat, továbbá ugyancsak értékesítették a professzionális célokat szolgáló tisztítószer üzletágat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.