Üzleti tippek

Százmilliárd az agráriumnak

admin

2004. 03. 31. 00:00

A mezőgazdaság és a vidék fejlesztésére újabb 105 milliárd forintot szán a kormány a következő három évben; a program az EU csatlakozással indul – jelentette be Németh Imre egy ópusztaszeri konferencián.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter elmondta: a kormány a mezőgazdasági termelőknek szeretne területhasználati jogot és vásárlási lehetőséget biztosítani a nemzeti földalapból, és a haszonélvezeti jogot a jövőben a társaságok is megkaphatnák. Az Európai Unióból érkező közvetlen támogatásokat a kormány a területhasználat alapján fogja eljuttatni a gazdáknak, ez az összeg az idén eléri a 46 milliárd forintot.

A SAPARD-támogatások területén hároméves lemaradásunk volt, de most hetente ötven-száz pályázat érkezik ezekre az uniós forrásokra – közölte a miniszter, aki szerint ezzel lehetőség nyílt a mintegy 52 milliárd forint értékű támogatás lehívására.

A programok főként az alapanyagok versenyképes termelését, a halászati ágazat strukturális átalakítását, a vidéki jövedelemszerzés lehetőségeinek bővítését és a mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra megalapozást segítik. Az összeg negyedét kell hazai erőből fizetni, a többit az unió állja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.