Üzleti tippek

Százmilliárd az agráriumnak

admin
admin

2004. 03. 31. 00:00

A mezőgazdaság és a vidék fejlesztésére újabb 105 milliárd forintot szán a kormány a következő három évben; a program az EU csatlakozással indul – jelentette be Németh Imre egy ópusztaszeri konferencián.

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter elmondta: a kormány a mezőgazdasági termelőknek szeretne területhasználati jogot és vásárlási lehetőséget biztosítani a nemzeti földalapból, és a haszonélvezeti jogot a jövőben a társaságok is megkaphatnák. Az Európai Unióból érkező közvetlen támogatásokat a kormány a területhasználat alapján fogja eljuttatni a gazdáknak, ez az összeg az idén eléri a 46 milliárd forintot.

A SAPARD-támogatások területén hároméves lemaradásunk volt, de most hetente ötven-száz pályázat érkezik ezekre az uniós forrásokra – közölte a miniszter, aki szerint ezzel lehetőség nyílt a mintegy 52 milliárd forint értékű támogatás lehívására.

A programok főként az alapanyagok versenyképes termelését, a halászati ágazat strukturális átalakítását, a vidéki jövedelemszerzés lehetőségeinek bővítését és a mezőgazdasághoz kötődő infrastruktúra megalapozást segítik. Az összeg negyedét kell hazai erőből fizetni, a többit az unió állja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.