Üzleti tippek

Tizenkét humánerőforrás-fejlesztési pályázatot hirdettek ki

Újabb 12 pályázatot írtak ki a Nemzeti Fejlesztési Terv Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program keretén belül. A meghirdetett pályázatokon keresztül támogatják a nők visszatérését a munkaerőpiacra, a szociális területen dolgozók, valamint a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci képzését és foglalkoztatását.

Humánerőforrás
-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) keretében csütörtöktől 12 újabb pályázatot hirdettek. Ezzel a tavaszi kiírási kör lezárult, pályáztatás legközelebb ősszel, illetve jövőre várható ismét. Így most a még februárban közzétett pályázati lehetőségekkel együtt jelenleg 18 van érvényben – nyilatkozta Rózsa Judit, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) HEFOP irányító hatóságának főigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A
HEFOP-on keresztül – 2004 és 2006 között – a foglalkoztatásra, az oktatásra, a képzésre, a szociális szolgáltatások és az egészségügyi ellátórendszer fejlesztésére 750 millió euró hazai és európai uniós forrás áll rendelkezésre.

A pályáztatás folyamatos

Rózsa Judit elmondta: a meghirdetett pályázatok a nők munkaerőpiacra való visszajutását, a szociális területen dolgozók és a hátrányos helyzetűek alternatív munkaerő-piaci képzését és foglalkoztatását támogatják. Emellett támogatást lehet igényelni: térségi iskola- és óvodafejlesztő központok létrehozására, felsőoktatási intézmények infrastrukturális fejlesztésére, társadalmi befogadást támogató szolgáltatásokra és az egészségügy javítására is.

A
HEFOP pályázati anyagainak pontos kitöltéséről információs napokon tájékoztatják majd az érdeklődőket. A munkák beadási határideje változó, ennek ellenére a pályáztatás egész évben folyamatos. A legtöbb esetben a leadási határidőt követően az anyagokat 60 napon belül elbírálják, ezt követően pedig 30 napon belül szerződést kötnek a nyertesekkel.

A
jelenlegi támogatási lehetőségeken túl, még az év első felében, elindulnak a HEFOP központi programjai is, amelyeken keresztül a foglalkoztatási hivatalok és a munkaügyi kirendeltségek juthatnak fejlesztési forráshoz – tette hozzá a főigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik