Üzleti tippek

CE-jelölés: belépő az európai piacokra

Újabb öt Európa füzet jelent meg a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési (ITDH) Euro Info Központja (EIC) gondozásában a CE-jelölés az ipari termékeken című sorozatban. A gázfogyasztó készülékek, a melegvízkazánok, az orvostechnikai eszközök, a játékszerek biztonsága és a nyomástartó edények füzeteinek javított kiadása látott napvilágot az elmúlt hetekben.

Az Európai Unióhoz való csatlakozási folyamat keretében Magyarország nemzeti jogszabályként bevezette az új megközelítésű irányelveket. A termékbiztonsággal kapcsolatos magyar jogszabályok kötelezően előírják a megfelelőségi jelölés használatát a hazai piacra kerülés feltételeként. A termékek szabad áramlásának alapja a CE-jelölés, amely megnyitja a magyar gyártók és exportálók számára az európai piacokat. Általános cél, hogy a kereskedelem műszaki akadályainak elhárítása érdekében Magyarország harmonizálja a termékbiztonsági és védelmi követelményeket.

A részletes szabályozást rögzítő jogszabályokon alapuló, az egyes területekre lebontott ismertető anyagot tartalmazó Európa Füzetek első kiadása 2002-ben jelent meg. A szerzők 2004 első negyedévében átdolgozták a kiadványokat a közben megszületett jogszabály-módosításoknak és egyéb változásoknak megfelelően. A javított kiadások jelenleg elektronikus formában elérhetőek és letölthetőek az ITDH honlapjáról.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.