Üzleti tippek

Pályázati információs központot kkv-knak

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) pályázati tanácsadó központot nyitott a fővárosban a vállalkozások európai uniós források megszerzésének segítésére.

Koji László, a BKIK elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a kamara égisze alatt működő iroda forrásteremtő támogatások megszerzéséhez nyújt segítséget tanácsadással, pályázatírással.

A BKIK elnöke szerint az utóbbi időben romlottak a vállalkozások forráshoz jutási feltételei, és emlékeztetett arra, hogy a mikrohitelezés feltételeinek átalakítására nemrégiben javaslatot dolgozott ki a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (MVA).

A kamara véleménye szerint olyan konstrukciót kell kialakítani a mikrohitelezésben is, amely vállalkozóbarát, korrekt és előnyös feltételeket biztosít akkor is, ha a rendelkezésre álló keret viszonylag kicsi.

Koji László elmondta, hogy a kisvállalkozói törvény életbe lépését követően 4-5 ezerrel bővül a kis- és középvállalkozói programban támogathatók köre, ezért is fontos, hogy az állami pénzből működtetett szolgáltatói hálózatok egy rendszert alkossanak. Példaként említette, hogy a BKIK és az MVA közösen működtetnek információs irodákat, amelyekben mindkét szervezet szolgáltatása megtalálható.

Vadász György, a BKIK gazdaságpolitikai bizottságának elnöke elmondta, hogy minél előbb be kell építeni az uniós támogatást a magyar gazdaságba. Mindenkinek érdeke, hogy a vállalkozások mielőbb le tudják kötni, felhasználni az európai uniós forrásokat. A kamara a pályázati információs központ kialakításával is azon lesz, hogy a vállalkozások megtalálják a programjukhoz, beruházásukhoz szükséges támogatási formákat.

A kamara pályázati információs központját nem csak a kamarai tagok vehetik igénybe. A szolgáltatás díja alatta marad a piacinál és önköltség típusú lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik