Üzleti tippek

Hétfőtől kisbefektetőké a Mol

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. 492 000 darab Mol részvényt kínál fel hétfőtől belföldi magánszemélyeknek és intézményi befektetőnek nem minősülő belföldi gazdálkodó szervezeteknek.

A részvényigénylési időszak március 5-éig tart, de 3-án vagy 4-én is lezárható, ha minden felajánlott részvényre érvényes igénylés érkezik. A nyilvános részvényértékesítési ár részvényenként 6.500 forint.
A nyilvános részvényértékesítési ár teljes befizetése mellett legfeljebb 1500 darab részvény igényelhető. Az esetlegesen visszajáró összeget az allokációt követő három munkanapon belül visszatérítik.

Ezen túlmenően kizárólag magyar személyi igazolvánnyal vagy magyar útlevéllel, továbbá adóazonosító jellel rendelkező belföldi magánszemélyek legfeljebb 200 darab részvényt halasztott fizetéssel is igényelhetnek, részvényenként 2500 forint befizetése mellett. A halasztott fizetéssel igényelt részvények a teljes vételár megfizetéséig az ÁPV Rt. javára óvadékként zárolják. A fennmaradó részvényenkénti 4000 forint hátralékos összeget legkésőbb 2004. október 1-jén kell egy összegben megfizetni, az óvadék ekkor szűnik meg.

A kibocsátás vezető szervezője a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. Amennyiben az ÁPV Rt.-nek a teljes csomagot sikerül eladnia, úgy részesedése 0,5 százalékkal 11,8 százalékra csökken a Mol-ban.
A privatizációs társaság február 17-én összesen 11 316 000 darab Mol-részvényt értékesített nemzetközi és magyar intézményi befektetőknek úgynevezett gyorsított részvényértékesítés keretében. A részvények értékesítési ára részvényenként 6500 forint volt, a tranzakciót a Citigroup Global Markets Ltd. szervezte, társ vezető szervezője a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt. volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik