Üzleti tippek

Eredményt várnak a mai napon a gazdák

A demonstráló gazdák a keddi tárgyalási fordulótól eredményeket várnak – mondta Bagi Béla, az Országos Demonstrációs Bizottság (ODB) tagja kedden reggel az MTI-nek.

Hozzátette: “Az eredmények reményében sokan jönnek a főváros környéki utakra tiltakozni”.

Bagi Béla elmondta, kedden több tárgyalási forduló is lesz a termelők, a feldolgozók és az agrártárca képviselői között. A feldolgozók délelőtt egyeztetnek álláspontjukról, majd ezt követően a termelők három órakor a Mosz budapesti székházában ülnek össze és alakítják ki álláspontjukat.

Ezt követően négy órakor háromoldalú megbeszélés lesz a termelők, a feldolgozók és a szaktárca megbízottai között.

Az Országos Demonstrációs Bizottság tagja szerint a hétfői tárgyalások arra utalnak, hogy a kormány kezdi komolyan venni a gazdák gondjait és ez reményt ad arra, hogy kedden konstruktív tárgyalások folyjanak az érintettek között.

A szervezők szerint kedden a Budapest környéki tiltakozásokban mintegy 2-3 ezer ember és 500-1.000 jármű és munkagép vesz majd részt.
A korábbi demonstrációs helyszínek két továbbival bővülnek a 3-as, illetve a 10-es úton. Ugyanakkor viszont megszűnik a félpályás útzár a 6-os úton, így a tiltakozó gazdák jelen lesznek a 3-as, a 4-es, az 5-ös, a 10-es, a 31-es, az 51-es főutakon, valamint a régi Fóti úton.

Bagi Béla utalt arra, hogy hétfőn minden eddiginél több ember és jármű vett részt a tiltakozó akciókban. Az országos összesítés azt mutatta, hogy a demonstrációkon mintegy 9 ezer ember és 3.500-4.000 jármű, munkagép volt jelen.

Bagi Béla külön is kitért arra, hogy a tompai határátkelőhelynél kedden nem lesz demonstráció, mivel azt hétfőn a szervezők feloszlatták, miután nem volt garantálható a törvényes rend fenntartása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik