Üzleti tippek

Mezőgazdasági szakkönyvek – egyre többen veszik

A földművelésügyi és az oktatási tárca évente több mint százmillió forinttal támogatja az agrárszakkönyv-kiadást. Az idén a borral, a lótenyésztéssel és a gombatermesztéssel kapcsolatos kiadványok a legnépszerűbbek.

A Mezőgazda Kiadó igazgatója szerint az idei Mezőgazdasági Könyvhónap legnépszerűbb kiadványai a borral, a lótenyésztéssel és a gombatermesztéssel kapcsolatos könyvek, de van érdeklődés a gazdasági témájú kötetek iránt is. Lelkes Lajos a februári rendezvény sikerének tartja, hogy vidéken egyre nagyobb az érdeklődés a szakkönyvek iránt.

Magyarországon évente százhúsz új mezőgazdasági szakkönyv jelenik meg. A kereskedők kínálatában mintegy ezer, az agrárium különböző területeivel foglalkozó kötet szerepel. A mezőgazdasági szakkönyvkiadás éves árbevétele eléri az egymilliárd forintot, amelyből mintegy 50 százalékot tesznek ki a szakkönyvek és további 50 százalékot az agráriummal foglalkozó újságok és folyóiratok.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) kiemelten, évente 80-100 millió forinttal támogatja az agrárszakkönyv-kiadást – mondta Marton István, az agrártárca oktatási, kutatási és fejlesztési főosztályának vezetője. Ezenfelül az Oktatási Minisztériumtól pályázatok útján még mintegy 20-25 millió forint támogatást lehet elnyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik