Üzleti tippek

Európai időre jár Csillag István órája – évértékelő beszéd

Menjenek a piacra, adott a lehetőség, előbb szorzunk és csak aztán osztunk – ezekkel a tételmondatokkal fűszerezte Csillag István liberális szellemben írt tárcaértékelő beszédét.

„Liberális miniszterként immár két éve az európai idő szerint jár az órám. A magyar liberalizmus hagyományait követő Gazdasági és Közlekedési tárca e szerint az időszámítás szerint dolgozik. Európai csatlakozásunk küszöbén azonban nemcsak abszolút idő létezik, létezik egy olyan időszámítás is, ami azt méri, hol tartunk önmagunkhoz, csatlakozó társainkhoz és az unió országaihoz képest. Ma már nem az időmérő edzésen való részvétel a cél, hanem az, hogy célba érjünk” – kezdte tárcaértékelő beszédét Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter.

„Menjenek, pontosabban szólva menjünk a piacra!” A piac, a vásárlók nem helyettesíthetőek a miniszter vásárlásaival, a minisztériumi támogatással, még ha ezeket a támogatásokat széles körben reklámozzák is. … a piaci mechanizmusokat, az önállóságot segítő gondolkodásról szoktattak le a 2000 és 2003 közötti évek: a magyar csoda évei.

Állami gondoskodás helyett megalkottuk az autópálya törvényt, visszavittük a parlament elé az építés finanszírozását, valamint a tárcához kötöttük az építést irányító cégeket, mert tudjuk, az infrastrukturális beruházások jelentősen javítják a vállalkozások versenypozícióját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik