Üzleti tippek

Jön a Balaton-kártya

A kedvezményeket nyújtó Balaton-kártya kísérleti bevezetésére készül ez év nyarán a Magyar Turizmus Rt. – jelentette be Oláh László termék-igazgató csütörtökön Siófokon, a hatodik turisztikai napokat megnyitó szakmai tanácskozáson. Ha sikerül a kártyát a nyáron kísérleti jelleggel bevezetni, kiderül, mennyire támogatják a vállalkozók.

Csak akkor használható jól a kártya, ha az érdekelt cégek részt vállalnak a kedvezmény-rendszer működtetésében – hangsúlyozta az igazgató.
A tanácskozáson Székely György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Hivatalának a vezetője a balatoni térség kommunális gondjainak a megoldására új szervezet létrehozását javasolta. Bóka István, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke azonban úgy vélekedett, hogy van éppen elég szervezet, amely a Balaton-régióhoz tartozó 164 település ügyeivel foglalkozik, új szervezése helyett inkább arra lenne szükség, hogy a Balaton Fejlesztési Tanácsot feladatokkal s főként pénzzel lássák el.

A vendégek igényeihez alkalmazkodó új balatoni stratégiát szorgalmazott Dancs Zoltán, a Pannon Consulting Group elnöke. A keszthelyi gazdasági tanácsadó szervezet vezetője elmondta azt is, hogy a Balatonnál a kereskedelmi szálláshelyek számát – a szállodai szolgáltatások minőségének lényeges javításával – 33.000-ről 50.000-re kellene növelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik