Üzleti tippek

Kapós a horvát ingatlan

Osztrák és német állampolgárok vásárolták a legtöbb ingatlant Horvátországban tavaly januártól november végéig, összesen 2372-t – idézte a Slobodna Dalmacija horvát napilap hétfőn a külügyminisztérium adatait.

Horvátországban külföldiek csak a külügyminisztérium engedélyével vehetnek ingatlant. Szükséges az is, hogy Horvátország és a vevő országa között ingatlanvásárlásról rendelkező államközi megállapodás legyen érvényben.

A 2003 november végéig külföldiek által megvásárolt ingatlanok 87,3 százalékát németek és osztrákok vették meg. Magyarok 86 létesítményt (2,9 százalék) vásároltak. Amerikai állampolgárok 67 házat vagy lakást (2,3 százalék) vettek Horvátországban.

A külföldi ingatlanvásárlók többsége azokból az országokból kerül ki, amelyekből a legtöbb turista érkezik is Horvátországba – kivétel Olaszország, Csehország és Szlovákia. Ezekkel az országokkal Horvátországnak nincs kétoldalú megállapodása ingatlanügyletekről.
Az Adriai-tenger horvát szakaszán a bútorozott nyaralók, helytől és minőségtől függően, 1100 és 2500 euró között vannak négyzetméterenként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik