Üzleti tippek

Balatonboglár befektetőkre vár

Mintegy 8 hektár nagyságú, – részben közművesített, részben nem közművesített – területet ajánl megvételre az érdeklődőknek Balatonboglár önkormányzata, és ezzel lehetőséget teremt mindazok számára, akik az épülő autópálya közvetlen közelében akarnak vállalkozni – közölte az MTI-vel Vanya László.

A polgármesteri hivatal vagyonhasznosítási referense elmondta: a terület alkalmas egy jelentős logisztikai központ kialakítására, amely vezető szerepet tölthet majd be a későbbiekben a Balaton déli térségében, ugyanakkor várják mindazokat a vállalkozó kedvű személyeket és gazdasági társaságokat, amelyek könnyűipari és elektronikai, valamint elektrotechnikai létesítmények létrehozásában látnak fantáziát.

Vanya László emlékeztetett arra, hogy gazdára vár a Balaton partján lévő egykori Ikarus üdülőcentrum is, ahol jelenleg mintegy 50 könnyűszerkezetű faház, valamint a konyhát és a klubtermet magába foglaló kőépület áll. Ugyancsak befektetőre vár a tervezett sportkomplexum területe is, ahová – a tervek szerint – sportszállót, éttermet és az ezekhez kapcsolódó kiszolgáló részleget szeretnének kialakítani.

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az önkormányzat egy befektetővel, aki fantáziát lát egy tervezett lakópark felépítésében. A Dózsa György utcai épületek új homlokzatot kapnának, s ez emlékeztetne a régi balatonboglári polgári villákra, ezek mögött viszont a legnagyobb igényeket is kielégítő lakóházak épülnek majd fel – tette hozzá Vanya László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik