Üzleti tippek

Célkeresztben az idegenforgalom

admin
admin

2004. 02. 05. 00:00

Az idén a főváros a legnagyobb adózókat, a pénzügyi vállalkozásokat, a hitelintézeteket, a biztosítókat, az idegenforgalmi vállalkozásokat, valamint az ingatlanberuházókat és -forgalmazókat kívánja kiemelten ellenőrizni.

Számíthatnak a fővárosi adóhatóság vizsgálatára az egészségügyi szolgáltatást végző vállalkozások, az adókötelezettségüket megszüntető, átalakuló, jogutód nélkül megszűnd cégek, illetve az 1 millió forintnál többet visszaigénylők is. Emellett folytatódnak a szúrópróbaszerű ellenőrzések. Budapesten tavaly 124 milliárd forint iparűzési adót fizetett be a fővárosban működő mintegy 230 ezer vállalkozás. A szigorodó ellenőrzések és behajtások eredményeképpen az összességében 16 milliárd forint kinnlevőségből 12 milliárd befolyt.

Az elmúlt évben csaknem 1500 ellenőrzést indított az adóügyosztály, s a tervek szerint a még folyamatban lévő ügyek többségét februárban lezárják. Az ellenőrzések során 111,3 milliárd forint adóalaphiányt állapítottak meg, ami 1,6 milliárdos adóhiányt jelentett. Emiatt az érintett vállalkozásoknak a bírságokkal együtt mintegy 3 milliárd forintot kellett befizetniük. A tartozás 60 százalékát már rendezték.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.