Üzleti tippek

Hajósbál Siófokon

Siófokon szombaton rendezik meg a balatoni hajósok 79. bálját az Aranypart Szállóban, s az egész országból várják rá vendégeket – tudta meg az MTI Antal Andrástól, a farsangi hajós mulatság főszervezőjétől.

A Balatoni Hajózási Rt. siófoki Móló Szállójának az igazgatója elmondta: kétszázötven-háromszáz vendégre számítanak, s a bálozók közt ott lesznek a balatoni hajósok mellett a tulajdonosok – az állam és a tóparti önkormányzatok – képviselői, valamint a céggel együttműködő gazdasági társaságok vezetői is.

Az 1846-ban alapított balatoni hajótársaság hajósainak a farsangi mulatságait a huszadik század elejétől a siófoki Kele utcában, az egykori Hajós Körben rendezték meg, s az első táncos mulatságokat még batyus bálként tartották meg – tájékoztatott a szállodaigazgató.

Az elmúlt fél évszázadban nem egyszer volt 800-1000 vendége a siófoki mulatságnak, amely egykor az ország legnagyobb bálja volt, s előfordult, hogy két miniszter is megtisztelte a rendezvényt – közölte az MTI-vel Speri István, a Balatoni Hajózási Rt. nyugdíjasa, aki 1957-től negyven éven át szervezte a balatoni hajósbálokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik