Üzleti tippek

Kész az első terv a gazdasági megszorításokra

admin

2004. 01. 26. 00:00

Egyelőre a minisztériumok fejezeti előirányzatait és működési költségeit szorítaná meg a kijelölt pénzügyminiszter. Draskovics Tibor a tettekben „teljhatalmat” kapott azzal, hogy hangsúlyosan esik szó gazdasági kabinetbeli vezető szerepéről, vélik többen.

Elkészült a Pénzügyminisztériumban a Draskovics Tibor kijelölt pénzügyminiszter által beharangozott idei 120 milliárd forintos „takarékossági” csomag első munkaváltozata – tudta meg a Világgazdaság. Ez egyelőre azt javasolja, hogy a minisztériumok fejezeti kezelésű előirányzatait és működési költségeit érintse a megszorítás.

A kormány csak az új miniszter hivatalba lépését követően, február második felében tárgyalná a javaslatot. Egyelőre nem alakult meg a szocialista munkacsoport, amelyik segítené munkájában Draskovics Tibort, erre majd egy – valószínűleg az első – rendes ülésen kerülhet sor.
Draskovics „erejéről”, szerepéről eközben nincs egyetértés még a szocialista frakción belül sem. Többek szerint az eddigi mechanizmus nem változik belépésével, mivel – mondják – eddig is a pénzügyminiszter volt a gazdasági kabinet elnöke. A Pénzügyminisztérium első embere nem lett a miniszterelnök helyettese, az továbbra is a kancelláriaminiszter, s Csillag István gazdasági miniszter sem lett „hátrébb sorolva”, hiszen eddig sem állt elöl. Ezzel egyetértenek a szocialisták. Hozzáteszik: a hatáskörök törvényben rögzítettek, az új pénzügyminiszter nem kap nagyobb hatalmat elődjénél, ám feladata, hogy a koordináló szerepet töltse is be. Működtesse a gazdasági kabinetet, gyártson koncepciókat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.