Üzleti tippek

Kisrégiós tervek Fonyódon

admin

2004. 01. 22. 00:00

A feltételek adottak, és eddigi eredményeink is feljogosítanak arra, hogy a déli Balaton kisrégiójának vezető településévé lépjünk elő az új esztendőben – közölte az MTI-vel Fonyód polgármestere.

Miseta István elmondta: 2003-ban olyan jelentős fejlesztések történtek a városban, amelyek hozzájárultak a település idegenforgalmi vonzerejének erősítéséhez és az ott élők közérzetének a javításához. Befejezték a bélatelepi strand tatarozási munkálatait, felújították a strandi illemhelyeket,l a település bekapcsolódott a Tourinform irodák hálózatába, új színben pompázik a híres Kripta Villa és befejeződtek a helyi múzeum rekonstrukciós munkálatai.

“Az eltelt esztendőben rangos kulturális rendezvényekkel színesítettük a hagyományos szabadidő programokat, nagy közönségsikert aratott a külföldi és hazai résztvevőkkel megrendezett nemzetközi kórustalálkozó, részt vettünk a hagyományos Kecskeméti Idegenforgalmi Kiállításon, és először rendeztük meg városunkban a Vizek fesztiválja elnevezésű kulturális rendezvényünket” – sorolta az eltelt esztendő sikereit a polgármester.

Miseta István jelezte: az épülő Spar kereskedőház új munkahelyeket teremt, könnyebbé és gyorsabbá teszi a bevásárlásokat és vonzerőt jelenthet a kisrégióban nyaraló hazai és külföldi vendégek számára.
“Az önkormányzat fontos feladatnak tekinti a létező hitelek törlesztésének az átütemezését, és a vagyonfelélés helyett az eredményes vagyonhasznosításra törekszünk. Terveink között szerepel a Szent István irodaház átépítése, és ezzel megfelelő elhelyezést kapnának a különböző civil szervezetek, az emeleti részen pedig bérlakásokat alakíthatunk majd ki” – tette hozzá Miseta István.

A polgármester elmondta: kísérletet tesznek az üdülőfalu jobb hasznosítására és az adott turisztikai adottságok eredményes kihasználására. Ezt szolgálja majd a termálprogram is, amelynek magvalósulása után felértékelődik a wellness programok iránti kereslet, ugyanakkor munkahelyeket lehetne teremteni, az önkormányzat pedig jelentős bevételekre is számíthatna.

“Terveink szerint kialakítunk egy, a balatonfüredi Tagore sétányhoz hasonló 1,5-2 kilométer hosszú parti sétányt, tárgyalásokat kezdeményezünk a Mahart képviselőivel a móló rendbetételéért, új útburkolatot kap a Kálvária utca és év végéig teljes egészében befejezzük a csatornázási munkálatokat” – közölte a polgármester.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.